Yeni Yıl

26 Ocak 2010 Salı



Pazar akşamı için eşim ve kendime pişirmek üzere soslu tavuk parçaları hazırlamıştım ama yanına ne yapacağımı düşünürken sevgili Devletşah' ın bloğunda görüp not aldığım patates krepi aklıma geldi ve tavukla iyi gideceğini düşünerek yapmak istedim.  Çok da iyi bir alternatif oldu. Tarifi Devletşah'ın önerisi doğrultusunda kaşar peynirli ve bol yeşillikler doğrayarak yaptım, Teşekkürler sevgili Devletşah..

Malzemeler:
1 adet oldukça iri patates ( bu ölçülerle iki adet krep oldu)


2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
yarım demet maydonoz ve dereotu
tuz, karabiber
 üzeri için 1 bardak kaşar rendesi
Yapılışı: 
Patates rendelenir ve su dolu bir kapta tutulur.Bir kaseye yumurtalar, un, tuz, karabiber ve kıyılmış yeşillikler konup karıştırılir. Su içinden patates rendesi süzgeçle süzülüp alınır ve avuç içinde sıkılarak fazla suyu atılır karışımın içine ilave edilir. Tekrar karıştırılıp tuzu ayarlanır. Karışım mücver kıvamında olacak şekilde hazırlanır. tavaya biraz tereyağı konup eritilir krep hamurundan 1 cm. kalınlıkta yayılır. Altı pişştiğinde diğer yüzü çevrilir ve bu aşamada rende kaşar serpilip ağzı kapatılarak peynirin erimesi ve alt yüzeyinin pişmesi sağlanır. sıcak sıcak servis yapılır.. Afiyet olsun..

23 Ocak 2010 Cumartesi


Vee yine Datlım ve yine onun hoş hediyelerinden biri...
Bu seferki en az öncekiler kadar ilgi çekici,hatta daha da fazla. Çünkü bu kez sevgili blog arkadaşım yarışma birincisine King'den P1100 Majestic Katı Meyve Presi.  Benim kızım gibi havuç suyuna bayılan fakat marketlerde bulmayan biri için evde vazgeçilmez mutfak ürünü bu katı meyve presi, kullanımı ve temizlemesi çok kolay bu ürün ayrıca 2 kademeli hız ayarına,ekstra geniş kanallara ve 700 watt güce sahip. Böyle avantajlı bir ürüne kim sahip olmak istemez ki. Datlım da bunu düşünmüş olacak ki takipçilerine bir yarışma düzenlemiş ve bu güzel aleti vaademiş. Tabiki ben de bu cazip teklife kayıtsız kalamadım ve buradan yarışmada olduğumun duyurusunu yapıyorum.
Sizler de yarşmayla ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak ve Sevgili Datlım'ın blogunu ziyaret etmek isterseniz işte linki:

http://kelebek-makbule.blogspot.com/2010/01/sevgililer-gunu-hediyeniz-king-ve.html

22 Ocak 2010 Cuma



Sizlere önceki yazımda Datlım'ın Cook Book Style Yemek Kitabı'nın yarışmasından söz etmiştim. Ve Datlım'ın bir yarışmasından daha söz etmek istiyorum.Datlım, bu yarışmasında da yaklaşan sevgililer günü için hediyeler sunuyor takipçilerine. Sevgili blog sahibinin seçtiği bu hediye  Model's Prefer'ın Bustiyer Collection olarak ürettiği bir set ve bu setin içinde Büstiyer şeklinde çok şık bir makyaj çantası ve lip balm'dan body powder'a kadar birçok makyaj ürünü bulunmakta.
Ben de Datlım'ın blog'unu ziyaret ettiğim sırada yanımda bulunan küçük kızımın makyaj malzemelerine olan merakı ve hediye setindeki ürünleri çok beğenmesiyle yarışmaya katılmaya karar verdim. Umarım kızımın şansı vardır.
Sizler de bu yarışmaya bir göz atmak ve Datlım'ın blogunu ziyaret etmek isterseniz işte sizlere linki:

http://birtasimkaynasin.blogspot.com/2010/01/shewolftan-guzel-hediyeleeer.html


Sevgili Datlım, blogunda yeni yarışmasından söz etmiş. Yarışmada da çok sevdiği bir kitabını hediye edeceğini söylemiş. Kitabın adı : Cook Book Style Yemek Kitabı", yazarları ise Ebru Suner Ungan ve Burcu Pinto. Kitap pratik bilgilerle lezzetli yemek tarifleri içeriyor. Bunu düşünerek ben de hemen yarışmaya katılıp kitaba talip olduğumu buradan da kendisine duyurmu oluyorum. Sizlerin de bu yarışmayı da bahane ederek Datlım'ın blog'una ziyaret etmenizi öneriyorum.İşte yarışmanın ve Datlım'ın blogunun linki:

http://birtasimkaynasin.blogspot.com/2010/01/yarisma.html

19 Ocak 2010 Salı



Bu kurabiyenin adını biz böyle uygun gördük. Daha doğrusu pazartesi akşamları Mustafa Keser'in müzik programını keyifle seyrederken yorgun gelip bir hayli uyuduktan sonra kalkan ve "anne ben acıktım, canım tatlı kurabiye gibi birşeyler istiyor çabucak ne yapabilirsin" deyince .. Anne yüreği malum hemen kalkıp hani şu anneanne kurabiyesinin ana malzemesinden esinlenerek, bir de kurabiyeye ne katmak istediysem onunla toplam 20 dakikada bu kuırabiyeler pişti ve resim çekilip gece yarısı hem kızım hem babamız hem de ben bir güzel yedik..İnanın bazen çarçabuk yapılan tarifler daha bir güzel ve mükemmel oluyor. Bu kurabiyeler de aynen böyle oldular. Şekilsiz  bir biçimde tepsiye dizilen kurabiyeler pişerken nasılda hizaya girip tombullaştılar. Lezzeti de gerçekten çok nefisti ..Bu yüzden sizin de çabucak yapabileceğiniz bu tarifi paylaşmak istedim..

Malzemeler:
2 yumurta (sarısı içine)
1 kahve fincanı ılık süt
1 kahve fincanı sıvıyağ veya yumuşak tereyağı
1 çay bard. pudra şekeri
2 çay fincanı. dövülmüş badem tozu( yarısı üzeri için ayrıılır)
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un( bu ölçü yaklaşık 3 su bard. kadar ama azar azar ekleyerek siz kıvamını ayarlayın)

Hazırlanışı:
Yumurtanın sarıları ve pudra şekeri iyice çırpılır, diğer malzemelerde  ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Fırın ısıtılır. Diğer tarafta fırın tepsisi yağlanır veya pişirme kağıdı serilir.yumurta akları çırpılır, hamurdan ceviz kadar kopartılıp yuvarlanarak yassıltılır ve çırpılmış yumurta akına sonra da badem tozuna bulanarak tepsiye dizilir. 200 derecede orta rafta pembeleşene kadar pişirilir.. Afiyet olsun


17 Ocak 2010 Pazar




Ben bu pizzayı genelde hafta sonları yemek saatleri değiştiğinde yaparım. Hem yapımı çok pratik hem lezzetli hem de doyurucu oluyor. Ayrıca evdeki malzemeleri değerlendirmenin de nefis yollarından biri. Hamurunu klasik pizza hamuru tarifinde yaparlanarak hazırlıyorum ve üst malzemeerini de tamamen kendi zevkimize göre ve elimizde bulunan malzemelerden seçiyorum.Toplam hazırlama süresi 30 dk. sürüyor.Ortaya çıkan sonuç ise muhteşem..

Malzemeler:
4 sb. un
1/2 pk. yaş maya
1 yk şeker
1 yk sıvı yağ
Tuz
Aldığı kadar su
(Üst malzemeleri ise zevkinize göre seçebilirsiniz. Ben sucuk, sosis,konserve mısır, yeşil ve kırmızı çarliston biber,siyah zeytin ve ceviz kullandım)
Rendelenmiş kaşar peyniri
Hamurun üzerine sürmek için kekik ile karıştırılıp sulandırılmış ketçap.

Hazırlışı:
Malzemeler ile oldukça yumuşak bir hamur elde edilir. Dinlendirmeden, unlanmış tezgah üzerinde kullanılacak fırın kabı büyüklüğünde açılır ( ortalama kalınlığın yarım cm olmasına dikkat edlir). Sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Üzerine ketçap krışımından fırça yardımıyla sürülür. Rendelenmiş kaşar peynirinden bolca serpilir ve malzemeler yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 250 derecede 15-20 dk pişirilir. Afiyet olsun...


9 Ocak 2010 Cumartesi




Malzemeler:
4 sb. un
2 yk yoğurt
Yarım çk. karbonat
Tuz
Su

İç Malzemesi:
300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 kahve fincanı su
Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:
Malzemeler karışrılırıp yumuşak bir hamur elde edilir ve 10 dk. dinlendirilir.
Diğer tarafta, kuru soğan çok ince doğranır ve diğer iç malzemelerle karıştılır.Sulu bir karışım elde edilir.
Hamur ince açılır ve bir kapak yardımıyla daire şeklinde kesilir. Yarısına iç malzemeden yayılır ve diğer yarısı bunun üzerine kaparılır.Çatal yardımıyla uçlarının birbirine yapışması sağlanır.
Önceden kızdırılmış bol sıvı yağda her iki yüzü de kızartılır ve kağıt havlu üzerine alınır.Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun...

Püf Noktası: Hamurun kenarları iç malzemenin akmaması için sıkıca yapıştırılmalıdır. Bunun için hamur, iç malzemesi konduktan ve ikiye katlandıktan sonra ruletle kesilirse daha iyi yapışması sağlanmış olur.
Hamur açılırken yapışmaması için hafifçe unlanabilir fakat  fazla unlu olması, böreklerin pişerken yağ çekmesine neden olacağından, kızgın yağa bırakılmadan önce unun  fazlası alınlalıdır.



7 Ocak 2010 Perşembe


Yeni yıla sağlık ve neşe içinde girdik.. İnşallah bütün yıl  hepimiz için böyle geçer. Bolca tombala oynadık.. Yedik içtik,çok eğlendik.
Herkes birbirinden güzel ve lezzetli yemekler,mezeler,tatlılar yapmıştı. Yeni yıl mönümüzde:
Sac kavurma
Yayla çorbası
Zeytinyağlı barbunya
Pirinç pilavı
Yoğurtlu mantar salatası
Mevsim salata
Haydari
Rus salatası
Acılı Antep ezmesi
Yoğurtlu havuç salatası
Havuç tatlısı
Yaş pasta vardı.








 Yılbaşına özel hazırladığımız mezeler herkes tarafından çok beğenildi. Soldan itibaren Acılı Antep Ezmesi, Rus salatası, Haydari ve yoğurtlu havuç salatası. Tariflerini ilerde sizlerle paylaşacağım.
İleri saatlerde de ablamın doğumgünü kutladık,yaptığımız pasta sürprizini çok beğendi.
Yeğenlerimin çocuklarına yeğenimin eşinin Noel Baba gibi evin dış kapısına koyduğu hediyelerini verdik ve çok sevindiler.
İlerleyen saatlerde hep birlikte tombala oynadık ve çok güldük,çok eğlendik. Yılbaşının vazgeçilmezlerinden kuruyemiş ikramından sonra eniştemin aldığı ( tam 10 kilo!) kestaneyi yemeye fırsatımız olmadı.
Daha önceki yazımda da söz ettiğim gibi bu yılbaşı annem ve babam da bizimleydi ve bu yüzden biraz da onları düşünerek saat çok geç olmadan evimize geçtik.Zaten annemler bizde kalacaktı.Saat 02.00'ye doğru evimize döndük ve evden apar topar çıktığımız için henüz açamadığımız hediyelerimizi birbirimize verdik.Eşim ve kızım bana gerçekten çok ihtiyacım olduğunu düşündükleri (ki gerçekten de vardı, mikserimin teli kırılmıştı ve tek parçayla idare etmeye çalışıyordum) mikser almışlar.

Geçtiğimiz pazar günü ise yılbaşı gecesinden kalan kestaneleri kestane şekeri yaparak değerlendirmeye karar verdim.Tarifini de http://www.lezzet.com.tr/mutfak_okulu/00160/  adresinden alıp uyguladım. Gerçekten hazır alınmış gibi oldu.


Yeni yılda uzun süredir görüşemediğim sevgili Betül'ün mail adresini bulmam ve yeni yıl mesajı atarak tekrar irtibat kurmamız beni ayrıca çok mutlu etti. 2010 da istanbul a gittiğimde inşallah Betül, Gönül ve Benan' la görüşme imkanım doğar.. .Onlara buradan sevgilerimi yolluyorum...

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı