Yeni Yıl

23 Eylül 2009 Çarşamba


















Ramazan'ın son davetinde yaptım bu yemeği. Gerçekten yapımı biraz uğraştırıyor gibi görünse de bence o zahmete değer lezzette. Ben ölçüleri 4 kişilik olarak vereceğim ,sizler kendiniz ayarlarsınız.

Malzemeler:
 Beğendi için:
6 orta büyüklükte patlıcan
2 yemek k. un
2 yemek k.tereyağı
1 su bard. süt
Tuz,karabiber
1 su bard.rende kaşar

Et yahnisi için:
750gr. koyun eti (kuşbaşından biraz ufak doğranmış)
2 kuru soğan
1 domates,1 yemek k.salça
Sıvıyağ,tuz karabiber, biberiye

Yapılışı:
Et öncelikle domates hariç diğer malzemelerle karıştırılıp bir kaç saat üzeri örtülerek bekletilir. Sonra yumuşayana kadar pişirilir, gerekirse azar azar sıcak su ilave edilir. Tuza ve baharatı ayarlanır.
Diğer tarafta patlıcanların üzerlerine çatalla birkaç delik açılır ocakta veya ızgarada her tarafı közlenir ve kabukları soyulur. Kararmamaları için üzerlerine limon sıkılır. İncecik kıyılır. Bir tavaya tereyağı alınır,ocakta rengi dönene kadar kavrulur,kıyılmış patlıcanlar ilave edilir ve birkaç dakika birlikte kavrulur. Azar azar sıcak süt ilave edilerek beğendinin kıvama gelmesi sağlanır. Tuz ve karabiber eklenir ve servis tabağına alınmadan içine rende kaşar konup sıcakken hafifçe karıştırarak erimesi sağlanır. Tabağa alınıp üzerine pişen etten konur ve sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...

10 Eylül 2009 Perşembe























Kızım isterde ben cevaplamaz mıyım, hemen aklıma gelen 7 özelliğimi yazayım ve bende buradan bizi takip eden tüm arkadaşlarımızı mimleyim... Yazmak isterseniz bizde sizi bloglarınızdan takip ederiz ve sizleri daha yakından tanıma fırsatı buluruz. Sevgiler..

l-Aileme çooook düşkünüm

2-Kızlarımla alışveriş yapmayı, yorulunca bir cafede oturup kahve içmeye bayılırım..

3-İnsanların yapmadığım bir şeyi bana mal etmelerine tahammül edemem ve sonuna kadar mücadele ederim.Ha birde özür dilemekten nefret ederim ve dilememek için bu davranışlardan kaçınırım ama bilmeyerek olursa da alasını dilerim..

4-Şık giyinmeyi özellikle kaliteli makyaj malzemesi, ayakkabı çanta kullanmayı çok severim ve almış olmak içinde almam.

5-Doğal olmayı her zaman yeğlerim ve farklı görünme çabası içindekilere gıcık olurum.

6-Her konuda herkese yetişmeye çalışmak gibi bir hastalığım vardır ( buna artık sınır koyduk)

7-Doğayla içiçe olmaya eşimle buraları gezmeye ve çok lüks otel yerine ilk şartı temiz olmak koşuluyla ufacık bir butik otelde konaklamaya bayılırım.

6 Eylül 2009 Pazar

















Malzemeler: (2 kişilik)

2 adet biftek
2-3 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber
sıcak su
zeytinyağı

Yapılışı:
Öncelikle biftekleri alırken nasıl pişireceğinizi kasabınıza söyleyin ki ona göre versin.
Biftekleri pişirmeden önce et döveceği ile döverek inceltin.Daha sonra tavaya yağ 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve biftekleri üzerine koyup orta ateşte önlü arkalı kızartın.Her iki tarafı kızaran bifteklerin üzerine sulandırdığınız salçayı ve tuzla karabiberi de dökün ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın.Arada sırada çevirdiğiniz etler bıraktığı suyu çekince, içine 1 bardak sıcak su dökün ve tekrar suyunu çekene dek pişirin.Piştikten sonra tabağa alıp servis yapın.
Afiyet olsun...

3 Eylül 2009 Perşembe






















Bugün canım anneciğimin (Şükran) doğumgünü!

Annem ben kendimi bildim bileli hep çalışmıştır.Hala da çalışmakta.Küçükken bunun zorluğunu çok hissederdim.Etrafımdaki çocukların genelde anneleri ev hanımıydı ve ben de kendi kendime "neden benim annem çalışıyor, ben de annemi evde istiyorum" diye düşünürdüm.
Annem hem işte çalışırdı, hem akşam işten gelince evde çalışırdı.Gelir gelmez üzerini bile değiştirmeden yemek yapmaya girişirdi.Yemek yedikten sonra da bu sefer bulaşıklarla uğraşırdı.Haftasonu olunca da mutlaka temizlik, çamaşır, ütü vs. işleri olurdu.Babam da yardımcı olmasına rağmen yine de bütün işler annemin üzerindeydi.Diyeceksiniz ki siz iki kız kardeş ne yapıyordunuz?Biz küçükken anneme pek yardım etmeyi sevmezdik işin doğrusu:))Annem ya da babam ne zaman bir şey istese, bizden öncelikle şu cevabı alırdı: "Üff anneee yaaa!" ya da "Üff babaa yaa!"
Annem işte böyle yıllarca bizim için hem işte çalıştı, hem de evde.Ben (Canan) şu an da 27 yaşındayım ve daha bir kez annemin boş oturduğunu görmedim.Görmem de mümkün değildi, çünkü annem yapacak bir işi olmasa bile oturduğu yerde ya örgü örerdi, ya dikiş dikerdi.Bazen gerçekten hayret ederdim bu ne bitmez enerji diye!

İşte yıllarca bizim için çalışan canım annemin bugün doğumgünü!
Seni çok ama çok seviyorum anneciğim!
Sanırım evlendikten sonra bunu daha iyi anladım, itiraf ediyorum!Evlenip de tıpkı annem gibi çalışan bir kadın olunca, hem çalışıp hem de ev işleriyle uğraşmanın ne kadar zor olduğunu anlayınca, annemin kıymetini de çok daha iyi anladım.

Canım Anneciğim, Allah sana ve diğer bütün annelere daha nice uzun ömürler versin!
İyi ki doğdun ve iyi ki benim annemsin!

2 Eylül 2009 Çarşamba

Bu yazıyı Sevgili Bembi'nin blogunda gördüm.Aynen buraya aktarıyorum.

Okulların açılmasına çok az kaldı...Çocuklar için malzemeler geliyor ama yetersiz.Bu linkte ihtiyaçları görebilir, küçük de olsa katkıda bulunup bir miniğin yüzünü güldürebilirsiniz.

1 Eylül 2009 Salı


















Damak tadımıza uyan her türlü tarifi denemeyi çok seviyorum. Bu tarif özellikle deniz ürünleriyle tanınan Ermeni mutfağına ait. Yapımı çok kolay.İster meze olarak isterseniz çayın yanında veya yardımcı yemek olarak ikramlarınızda çok yakışacaktır. Tavsiye ederim.

Malzemeler:
500 gr. ince bulgur
Yarım demet kıyılmış maydonoz
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
2 yumurta
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz,karabiber

Sos için:
2 iri domates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kırmızı toz biber
Haşlamak için su

Kızartmak için:
2 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine dökmek için sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı:
Bulgur sıcak su ile ıslatılıp yumuşaması sağlanır. Soğan incecik kıyılır.Kıyılmış maydonoz, yumurtanın sarıları, un, tuz ve karabiber ilave edilir .Özleşene kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz veya fındık büyüklüğünde parçalaralınıp köfteler yuvarlanır.



Köfteler bir tepside una bulanarak tuz atılmış kaynar suda haşlanır. Suyun yüzeyine geldiğinde pişmiş demektir.Haşlanan glorikler 2 yemek kaşığı tereyağında kızartılır servis tabağına alınır.




Kalan tereyağında rende domatesler, salça ve toz biberle sos hazırlanır. Üzerine yoğurt ve sos gezdirilerek ılık olarak servis yapılır. Afiyet olsun...

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı